Text: -A A +A
Четете още: България

Акцентът тази година е попълването в звената за управление на европейски средства. Младите експерти без опит ще получават стартова заплата между 600 и 1000 лв.

[АРХИВ]

Близо 600 души са се записали за 2 дни за участие в четвъртия централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация. Това съобщи в интервю за агенция „Фокус“ Иван Иванов, и.д. директор на дирекция „Управление на човешките ресурси в държавната администрация” в Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Регистрацията за тазгодишните изпити вече тече – от 1 до 14 септември онлайн чрез сайта на МДААР, подчерта Иванов. Самият конкурс, който ще бъде под формата на компютърен тест, ще се проведе в от 29 септември до 3 октомври в тестови центрове в градовете София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас. Такъв конкурс се провежда от 2006 г., като акцентът тази година е възможността след успешно преминаване на конкурса кандидатите да бъдат назначени в звената по управление на европейски средства. Става дума за 322 свободни работни места за младши експерти, за които ще бъдат подбрани най-добре представилите се на тестовете.

След одобрението на съответните администрации биха имали шанс да започнат работа в тези звена, където възнаграждението ще бъде стимулиращо за младите експерти без опит – между 600 и 1000 лв., подчерта Иванов. Акцентът е укрепването на звената на еврофондовете, но има и други възможности – успешно преминалите конкурса влизат в база данни, от която всяка администрация в страната може да избере подходящ кандидат, когато има свободна позиция за младши експерт. Резултатите от конкурса важат 1 година, допълва Иванов.

Отделените средства от министерството за конкурса ще бъдат между 5 и 7 хил. лв. в зависимост от броя на записалите се, уточняват от министерството.

Четете още: България
Прочетено: 562 пъти Източник на статията: insurance.bg | 04.09.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!