Text: -A A +A
Четете още: България

С 210 души по-малко са регистрираните безработни у нас през юли в сравнение с предходния месец. Така равнището на безработицата достига 5,95 процента, съобщиха от Агенцията по заетостта.

[АРХИВ]

С 210 души по-малко са регистрираните безработни у нас през юли в сравнение с предходния месец. Така равнището на безработицата достига 5,95 процента, съобщиха от Агенцията по заетостта. Общият брой на безработните българи в момента е 220879 души.

В 16 области у нас през месеца се отчита минимален спад в равнището на безработицата в сравнение с юни, а в 11 има незначителен ръст при броя на безработните. Основните причини за ръста са свързани с масови уволнения във фирми на тяхната територия и с нарасналия брой на новорегистрирани безработни учители и непедагогически персонал.

В бюрата по труда са обявени общо 13 996 свободни работни места или с 2646 по-малко от юни. През месеца за едно свободно работно място се конкурират средно 9 безработни, при 8 за предходния месец.

През юли работа са започнали 12 826 безработни лица или с 15,9 на сто по-малко от юни. Над 90 процента от тях са устроени чрез посредничеството на бюрата по труда. В обучение за професионална квалификация са включени 2560 безработни лица.

През месеца в териториалните поделения на Агенцията по заетостта са организирани 199 курса за професионална квалификация на безработни лица.

Четете още: България
Прочетено: 339 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 20.08.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!