Text: -A A +A
Четете още: България

Средно по 25 човека дневно се регистрират като безработни в Бюро по труда в Казанлък.

[АРХИВ]

Средно по 25 човека дневно се регистрират като безработни в Бюро по труда в Казанлък. Повечето от тях рядко се задържат дълго като такива, а кризата принуждава голяма част от освободените от работа веднага да започнат нова, сочат анализите на експерти.

Към 17-ти март общо обявените свободни работни места на трудовата борса в Казанлък са 131, като една значителна част от тях- 55 са за шивачки. За първи път в историята на бюрото на борсата има обявено свободно работно място и за пастир. Търси се човек с опит в отглеждането на крави, юници и телета.

Към свободната позиция има интерес и кандидати. Сред останалите свободни работни места преобладават за наети в производството и само няколко са тези за висшисти: търсят се основно счетоводител, агроном и бизнесмениджър.
Според статистиката само в община Казанлък за последния месец без работа официално се водят 5,19% от трудоспособното население.

В края на тази седмица в Бюрот по турда -Казанлък ще заседава местният Съвет за сътрудничество. Той ще разгледа подадените документи от фирми за подпомагане на работниците по Постановление 44 на МС.

Популярното вече Постановление е свързано с подпомагането на работници от фирми с редуцирано работно време ,вследствие на намалени пазари е актуално и търсено като възможности сред работодателите.
Последната дума за това кои фирми ще могат да получат подпомагане на работниците си, преминали на 4 часов работен ден с по 120 лева помощ от държавата, ще има Областната комисия по заетост, която ще заседава в Стара Загора на 31-ви март. Интересът за консултиране по тази помощтна мярка е значителен, твърдят в Бюрото по труда.

Четете още: България
Прочетено: 402 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 18.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!