Text: -A A +A
Четете още: България

КНСБ ще настоява за осигуряване на допълнителни средства по мярката за запазване на заетостта, която предвижда държавно финансиране в размер на 120 лева в продължение на три месеца за работещи при

[АРХИВ]

КНСБ ще настоява за осигуряване на допълнителни средства по мярката за запазване на заетостта, която предвижда държавно финансиране в размер на 120 лева в продължение на три месеца за работещи при непълно работно време. Това съобщи вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Димитров на семинар-обучение за предизвикателствата на трудовия пазар в условията на икономическа криза.

Заместник-министърът на труда Димитър Димитров обясни, че предвидените по тази мярка близо 7 милиона лева ще бъдат насочени към фирми с временни затруднения и ясна програма за излизане от кризата. Допълнителни средства по отделните мерки могат да се осигурят след анализ на изпълнението на плана за действие по заетостта, обясни заместник-министър Димитров: Първият анализ ще бъде направен до края на април, когато ще се прецени интереса към отделните програми и мерки, и необходимостта от пренасочване на средства от едни програми и мерки към други, според програмите и според регионите, разбира се.

От КНСБ настояват за пренасочване на средства към мерките за обучение и квалификация, както и за увеличаване на размера на обезщетението за безработица и на периода, в който се изплаща.

Вицепрезидентът Пламен Димитров: Трябва да получаваш поне 60% от твоето възнаграждение за девет от последните 15 месеца, а не минимума и максимума, който гласуват депутатите, и всяка година се разправяме дали 10 лева повече да бъде максимума или 5 лева повече минимума.

Четете още: България
Прочетено: 343 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 11.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!