Text: -A A +A
Четете още: България

По неофициални данни нивото на безработица в България през февруари е 6,69 процента, което нарежда страната ни сред първите десет държави с най-ниска безработица в Европа.

[АРХИВ]

По неофициални данни нивото на безработица в България през февруари е 6,69 процента, което нарежда страната ни сред първите десет държави с най-ниска безработица в Европа. Това съобщи заместник-министърът на труда Димитър Димитров по време на обучителен семинар за предизвикателствата пред трудовия пазар в условията на икономическа криза.

Според Димитров трудовият пазар у нас е стабилен и нивата на безработица за първите два месеца на тази година са по-ниски в сравнение със същите месеци на 2008 година. В плана за действие по заетостта са взети всички мерки за справяне с кризата, обясни Димитров, като посочи нововъведената мярка за запазване на заетостта, която ще обхване около 19 000 работещи на непълен работен ден.

Според заместник-министъра работодателите трябва да проявят активност по отношение на възможността за кандидатстване с проекти за обучение и квалификация на заети лица, тъй като по тази мярка има свободен ресурс на стойност 35 милиона лева.

Четете още: България
Прочетено: 299 пъти Източник на статията: lev.bg | 11.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!