Text: -A A +A
Четете още: България

През 2010-та година минималната работна заплата запазва месечния си размер от 240 лева, реши на заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество.

[АРХИВ]

През 2010-та година минималната работна заплата запазва месечния си размер от 240 лева, реши на заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество. Според решението минималната часова ставка през следващата година ще бъде 1,42 лв. при 8-часов работен ден и 5-дневна работна седмица.

Представители на правителството, работодателите и синдикатите се обединиха около запазването на размера на минималното възнаграждение у нас в контекста на продължаващата икономическа криза. Според финансовия министър Симеон Дянков в средата на следващата година може да се мисли за увеличаване на доходите, предаде Дарик.

Социалните партньори приеха също промени в наредбата за регулиране на цените на природния газ, които предвиждат намаление на нормативно регламентираната надценка за обществения доставчик от 3 % на „до 2 %”, в годишен аспект.

Промените дават възможност за запазването на цената на природния газ през едни периоди и нейната промяна през други, като общественият доставчик ще се компенсира за претърпени от него загуби по време, когато цената е останала постоянна.

Четете още: България
Прочетено: 355 пъти Източник на статията: standartnews.bg | 26.12.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!