Text: -A A +A

Аутсорсинг компанията Софика Груп разширява дейността си в страната с откриване на център за предоставяне на изнесени услуги в Пловдив. До края на януари 2013 г. в центъра ще бъдат открити 50 работни места

Фото: sofica group

Компанията започва набирането на служители идния месец, стана ясно на съвместна пресконференция на Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп, и Иван Тотев, кмет на община Пловдив.

Новият аутсорсинг център на Софика Груп е със стратегическо значение за компанията. „Пловдив има всичките необходими ресурси за изграждане на такъв център - добре образовани млади хора владеещи различни езици, университети, добра инфраструктура и достъп до две летища”, каза Бумов.

Центърът ще обслужва клиенти на компанията от сферата на телекомуникациите, финансовия сектор и туризма както в България, така и от Европа. От Софика Груп планират в центъра да получат възможност за професионална реализация 150 млади и квалифицирани българи до края на 2013 година.

„Инвестиции като тази позволяват да запазим образованите и квалифицирани хора, завършващи висшите училища в града ни”, заяви кметът Иван Тотев.

В процеса на избор на служители за центъра Софика Груп ще разчита както на съдействието на общината, така и на академичната общност в града като компанията вече партнира активно с Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Прочетено: 652 пъти Източник на статията: TechNews.bg | 29.11.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!