Text: -A A +A
Четете още: България

Общо 322 работодатели са подали декларации за компенсиране на техните работници при непълно работно време по постановление 44 на МС, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

[АРХИВ]

Общо 322 работодатели са подали декларации за компенсиране на техните работници при непълно работно време по постановление 44 на МС, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Заявката обхваща над 18 хиляди работници и служители от цялата страна, като най-много декларации са постъпили в дирекциите “Регионална служба по заетостта” Ловеч – 5081, която включва областите Плевен, Габрово, Велико Търново и Ловеч. Най-малко те са във Варна – 295, като дирекциите обхващат областите Варна, Добрич и Шумен.

Според процедурата към днешна дата се провежда оценка по заложените в постановлението критерии на документите. В тридневен срок след получаване на информация от съответните съвети за сътрудничество, комисиите по заетост към областните администрации ще извършат окончателното класиране за областта.

Компенсациите се изплащат за фактически отработеното време на всяко лице, като работникът може да получава до 120 лева месечно в продължение на три месеца.

Четете още: България
Прочетено: 251 пъти Източник на статията: lev.bg | 24.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!