Text: -A A +A
Четете още: България

След като кризата принуди българските гастербайтери да се върнат от Испания, сега накара испанските строители да търсят работа у нас.

[АРХИВ]

След като кризата принуди българските гастербайтери да се върнат от Испания, сега накара испанските строители да търсят работа у нас. Майстори от Иберийския полуостров вече работят на строежи във Варна. В следващите месеци инвеститорите предричат бум на чужденците, работещи у нас.
Първите испанци, седем майстори мазачи, работят във Варна от няколко седмици. До края на месеца идват още 15-ина техни колеги. Българският работодател наема цели бригади с испанци.

“Освободиха се много работници-българи, но като цяло качествените работници, дори и българи, все още са на работа. Така че строителите все още имаме глад за качествени работници. Тъй като от тук нататък единственото положение, с което ще можем да останем на пазара, това е да работим качествено”, обясни Красимир Савов, управител на строителна фирма, цитиран от bТВ.

Испанците са доволни от условията на труд у нас. Давид от Валенсия разказва, че в момента заплащането в нашите строителни фирми е почти като в родината му.
“Българите се държат много добре с мен, въпреки че трудно се разбираме. Като характер ме приемат и аз с тях”, сподели Давид.

Засега българите не виждат опасност в наемането на чужденците, въпреки прогнозите за висока безработица в строителството.

Чужденците разказват, че България им харесва. Не пропускат да похвалят красотата на българките. Възхитени са от родните кулинарни специалитети и от нощния живот във Варна. Вече знаят и по няколко български думи.

Четете още: България
Прочетено: 556 пъти Източник на статията: insurance.bg | 20.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!