Text: -A A +A

Максималният осигурителен доход от 2200 лв. да бъде премахнат от догодина и по този начин да бъдат принудени българите с високи доходи да плащат повече осигуровки.

Фото: stock.xchng

Вестник 24 часа: "Мислят по-големи осигуровки за заплати над 2200 лева"

Максималният осигурителен доход от 2200 лв. да бъде премахнат от догодина и по този начин да бъдат принудени българите с високи доходи да плащат повече осигуровки. Това е един от вариантите, които се обмислят в правителството с цел осигуряване на повече приходи за Националния осигурителен институт, научи в. "24 часа".

В момента осигуровки се внасят за доходи до 2200 лв. месечно, а за горницата не се дължат. Част от предизборните обещания на БСП пък бяха максималният осигурителен доход да бъде вдигнат до 3100 лв.

Вестник Стандарт: "Чиновници вземали по 240 лв. за час "

240 лв. хонорар за участие в едно заседание на една комисия - по толкова са получавали чиновници над заплатата си от Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД). Това заяви специално за "Стандарт" депутатът от Коалиция за България и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев. Сумата е получавана на момента, веднага след самото заседание, обясни той. "Лично аз не знам доколко тази информация е вярна, затова съм отправил въпрос към министъра на транспорта Данаил Папазов и очаквам да получа конкретен отговор по време на парламентарния контрол в петък", коментира още Мутафчиев.

РВД е най-богатото предприятие с най-високите възнаграждения в България, припомнят експерти. На практика то е единственото дружество у нас, заплатите в което от години са почти приравнени с тези на сродните аеронавигационни фирми в Западна Европа. Затова всяка нова власт веднага бърза да уреди свои роднини на работа там, пък дори и на смешни позиции като "оператор на копирна машина" срещу заплата над 2000 лв. Само фонд "Работна заплата" на РВД е над 5 млн. лв. месечно, които, разделени на 1300-те служители (чийто брой постоянно нараства), правят близо 4000 лв. средна заплата.

Прочетено: 2,496 пъти Източник на статията: darikfinance.bg | 10.07.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра Мощева е осъдена за измами, но това не я спира да продължава да се опитва да манипулира хората.


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Мога да потвърдя вашето мнение за Бистра Мощева. По-добре не се занимавайте с нея, ще ви забърка само в неприятности.


Нека всеки, който полуучи такова обаждане от г-жа Мощева, да сигнализира на 112 или в Икономическа полиция.


Тя ще ви потърси от скрит номер и ще иска да инвестирате голяма сума пари. Не го правете,защото колкото и да ви убеждава няма да си ги върнете от Престиж Клуб.


Не давайте пари на Бистра, няма да си ги върнете от Престиж Клуб....


Чувал съм за тази измамна жена, която се опитва по всякакъв начин да вземе парите на хората и да се възползва от техните надежди.


Да, съгласен съм с теб Марин. Познавам г-жа Бистра Мощева от известно време и съм на същото мнение. От тази жена трябва да се пазите.


Аз също мога да потвърдя за измамите, които са извършени от лицето Бистра Мощева. Жените сме спобни на много, но тя наистина е прекалила с измните й сделки и опити да излъже всеки, който види ...


Aз личнo бяx измaмeнa oт въпpocнaтa жeнa. Oбeщaвaшe и мe yбeждaвaшe,чe нямa ĸaĸ дa дa изгyбя cpeдcтвaтa, ĸoитo инвecтиpax в нeйнaтa фиpмa, нo yви тя фaлиpa. A Биcтpa ce пoĸpи и изĸлючи вcичĸитe cи cлyжeбни тeлeфoни


Добави коментар