Text: -A A +A
Четете още: България

Около 17 процента от работещите българи смятат, че са по-добре информирани за състоянието на своята фирма или организация след настъпването на световната финансова и икономическа криза в сравнение

[АРХИВ]

Около 17 процента от работещите българи смятат, че са по-добре информирани за състоянието на своята фирма или организация след настъпването на световната финансова и икономическа криза в сравнение с периода преди това. Това важи предимно за големите компании с над 250 души служители. Данните от посочено като представително проучване на “Apeiron research”, извършено през май т.г. сред работещи българи, съобщиха от агенцията.

Анализът на резултатите показва, че по-голямата част от компаниите и организациите не са планирали или реализирали ефективно мерки за повишаване на осведомеността на служителите си предвид променената икономическа ситуация. За 70 процента от запитаните изобщо няма промяна в стила на комуникиране или информацията, която получават за компанията си, се посочва в съобщението.

Сред различните типове заети най-висока степен на информираност по отношение на курса, целите и състоянието на своята фирма показват самонаетите българи и хората със свободни професии. Делът на добре информираните сред тях е трима от всеки четирима, участвали в изследването. Най-слабо ниво на информираност показват заетите с ръчен/физически труд, както и хората с ниско образование и с под средния личен доход.

Преди началото на финансовата криза по-голяма част от анкетираните – 41 процента, са смятали себе си за добре запознати с политиката и статута на своята компания. Около една трета, или 29 процента са били служителите с ниско ниво на информираност.
“Apeiron research” е консултантска фирма за изследователски проекти в сферата на комуникациите; организира годишно изследване за развитието на вътрешните комуникации в български организации, се уточнява в съобщението.

/БГНЕС

Четете още: България
Прочетено: 424 пъти Източник на статията: dnesplus.bg | 20.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!