Text: -A A +A
Четете още: България

41 проверки са направили от началото на годината Окръжна прокуратура и Регионалната занаятчийска камара в Кюстендил, Дупница, Бобошево, Рила Кочериново, на предприятия и фирми упражняващи занаятчий

[АРХИВ]

41 проверки са направили от началото на годината Окръжна прокуратура и Регионалната занаятчийска камара в Кюстендил, Дупница, Бобошево, Рила Кочериново, на предприятия и фирми упражняващи занаятчийска дейност. Ново писмо от прокуратурата ще провокира нови проверки в общините Бобов дол, Сапарева баня и Невестино.

“Най- често има нарушения при фризьорите, автомонтьорите, автотенекеджиите и в строителството. Работи се без документ за квалификация и регистрация в камарата”, каза за Дарик изпълнителният директор на камарата Даниела Стоянова. Тя посочи и още един проблем, Агенцията по вписванията и НАП не изискват тези документи.

Проверените фирми с нарушения получават 1- месечен срок, в който да се регистрират по Закона за занаятите. Санкциите са от 50- 500 лв. за физически лица и от 100- 1000 лв. за юридически лица.

За 3 занаята патентният данък може да бъде намален с 50%, ако се прави обучение на чираци. Това са- фризьорство; козметика и масаж; маникюр, педикюр и ноктопластика.

Четете още: България
Прочетено: 382 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 26.05.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!