Text: -A A +A
Четете още: България

До 600 лева месечно могат да си докарат студентите, ако изберат да стажуват в някоя от фирмите, които се събраха на форум „Кариери 2009” в Пловдивския панаир.

[АРХИВ]

До 600 лева месечно могат да си докарат студентите, ако изберат да стажуват в някоя от фирмите, които се събраха на форум „Кариери 2009” в Пловдивския панаир. Над 30 компании отвориха щандове в Конгресния център на комплекса, за да отправят своите предложения за работа към младите хора.

От своя страна посетителите на форума, който се провежда традиционно в още осем други градове, предвидливо бяха подготвени с автобиографии, мотивационни писма и препоръки от преподавателите си.

Така още в първите часове на изложението десет студенти се уредиха с работа във веригата хранителни магазини „Пикадили”.

От БТК също си харесаха стажанти, но тъй като броят на местата, които предлагат в Пловдив е малък, одобрените ще минат през още едно интервю. Практиката в телекомпанията също е платена. Работи се на граждански договор, като заплатата се договаря с прекия началник.

От 400 до 600 лева са готови да плащат на стажантите от международния концерн „Либхер”, който има завод край тепетата. Единственото изискване е кандидатите да следват техническа специалност и да са от трети курс нагоре.

Италианските производители на ароматизатори от „Зобеле груп” също предлагат платен стаж и обещават работно време, съобразено с останалите ангажименти на студента.

Тази седмица на панаира стартира и друго полезно за младите хора изложение. По време на панаира на тренировъчните фирми, който отваря врати в събота, ученици от четири държави ще обменят опита си от школските фирми, които работят като истински предприятия. В „ТФ Фест 2009” ще участват 88 тренировъчни предприятия, 665 ученици, 77 учители и 36 средни училища.

Четете още: България
Прочетено: 444 пъти Източник на статията: standartnews.com | 08.04.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!