Text: -A A +A
Четете още: България

Безработните в цялата страна могат да започнат нов бизнес с пари от държавата, ако предложат свежи идеи.

[АРХИВ]

Безработните в цялата страна могат да започнат нов бизнес с пари от държавата, ако предложат свежи идеи.

Най-добрите техни проекти могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ в размер на 50 000 лева за всеки, посочи Пламен Начков, шеф на Бюрото по труда във Варна. Мащабният проект е подкрепа за предприемчивите българи и ще се осъществява от Агенцията по заетостта.

Проектът е по оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. Има продължителност 28 месеца, а предвидената обща сума само за обучение е 28 млн. лв. В него могат да бъдат включени всички безработни, регистрирани на борсата със средно или по-високо образование. Основното условие е кандидатите да искат да започнат свой бизнес и да имат маркетингова стратегия.

В проекта няма да бъдат включени дълготрайни безработни, били на борсата повече от една година и които са получавали социални помощи. Хората ще се обучават за сътрудници в малък и среден бизнес, сътрудници в бизнесуслуги, както и за икономисти. Безработните ще бъдат консултирани да пишат проекти за стартиране на собствен бизнес. Одобрените ще получат безвъзмездната 50 бона, за да започнат.

Четете още: България
Прочетено: 1,453 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 23.09.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

“Дават пари на безработни да за започнат бизнес .Интересувам се за условията.


Добави коментар