Text: -A A +A

Министерството на икономиката ще отдели още близо 200 хил. лева от своя бюджет, за да подпомогне създаването и развитието на центрове по предприемачество към висши училища в България.

Фото: stock.xchng

Това каза министър Делян Добрев по време на представянето на подлез в община Подуяне в София. Той е обновен по проект на студентската компания I like design към Лесотехническия университет. Учебната компания е част от проект „Създаване и развитие на центрове за насърчаване на предприемачеството във висшите училища в България“, финансиран с близо 727 хил. лева от бюджета на МИЕТ от 2009 г. досега. В рамките на този проект са създадени четири центъра по предприемачество, обучени са повече от 1300 студенти, създадени са 15 студентски и 13 учебно-тренировъчни фирми, проведени са 13 конкурса по предприемачество и 67 студенти са подпомогнати с награден фонд.

Това е работещ модел за подпомагане на студентското предприемачество и реализирането на проекта в този подлез е пример за това, каза министър Добрев. По неговите думи предстои обявяването на конкурс сред висшите училища от Южен централен, Югозападен и Североизточен район за създаване на центрове по предприемачество в тях висши училища там. Това е израз на усилията на министерството за насърчаване на предприемаческите умения сред младите хора, допълни Добрев. По неговите думи, целта на МИЕТ е този проект да продължи в рамките на Оперативната програма „Конкурентоспособност“ през следващия програмен период 2014 – 2020 г., когато възможностите за финансиране ще бъдат многократно по-големи.

Предстои изграждането на специален общ център за видеонаблюдение на всички подлези по Ботевградско шосе, заяви при представянето на реновираното съоръжение в "Подуене" кметът на София Йорданка Фандъкова . Проектът предстои да бъде реализиран през тази година със средства от Програмата за приватизация.

Прочетено: 812 пъти Източник на статията: standartnews.com | 07.01.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!