Text: -A A +A
Четете още: България

Сезонни работници за бране на ягоди търси Дания. Предложенията са за около 500 работници за бране на вкусния плод. Освен това датчаните търсят и кой да им прибира граха, малините, лука и тиквите.

[АРХИВ]

Сезонни работници за бране на ягоди търси Дания. Предложенията са за около 500 работници за бране на вкусния плод. Освен това датчаните търсят и кой да им прибира граха, малините, лука и тиквите. Предложението идва от бюрата по труда и европейски съветници от екипите за световна заетост.

На 8 март те ще посетят Пловдив, за да проведат интервюта с кандидатите одобрени по предварително направената от тях он лайн регистрация на сайта за сезонна заетост в Дания. Периодът за заетост за бране на ягоди е от началото на юни до края на юли, а за бране на грах – от края на май до края на август, обявиха от бюрото по труда в Пазарджик. Брането на лук и на тиква е от май да края на октомври.

Условието е кандидатите да си носят палатки, пособия за готвене и топли дрехи. Във фермите има палаткови лагери, помещения за хранене, както и бани и тоалетни. Одобрените организират и заплащат сами пътуването си до Дания и обратно. Брането на ягоди и грах е на база набрана продукция или най-много 1 евро за килограм.

Желязното правило е работникът да набере поне 17 килограма за час, за да спечели 14 евро. Работното време е до 37 часа седмично, като обикновено брането започва в 5 ч. сутрин, приключва около обяд и се работи шест дни седмично. Другото изискване е минималната възраст на кандидатите да е 18 години, работникът да ползва английски на разговорно ниво и да е мотивиран за тежък физически труд.

Четете още: България
Прочетено: 2,677 пъти Източник на статията: standartnews.bg | 15.01.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

kak se kandidatstava za taj rabota v danij?


validna li e obqvata.. ako moje pove4e informaciq za selskoto stopanstvo..


az sum pokanena na intervuto i smqtam da otida ako ima o6te odobreni neka se obadqt :):)


abre da si nosim i po 10000 evro s nas a;


Добави коментар