Text: -A A +A
Четете още: България

734 хиляди лева са допълнително начислените задължителни осигурителни вноски след извършените ревизии

[АРХИВ]

734 хиляди лева са допълнително начислените задължителни осигурителни вноски след извършените ревизии през първото полугодие на тази година на некоректни работодатели и осигурители от Бургаска област.

Най-много проверки са извършени по Държавното обществено осигуряване, като констатираните допълнително задължения са в размер на 560 007 лева – съобщават от НАП Бургас. При здравното осигуряване допълнително установените задължения са в размер на 112 000 лева.

От началото на тази година агенцията наблегна върху текущия контрол по спазването на осигурителното законодателство. По време на проверките инспекторите следят за това дали правилно са определени и начислени дължимите задължителни осигурителни вноски върху работните заплати на персонала.

Проверяват се и сключените трудови или граждански договори със служителите, които работят в търговския обект. През първото полугодие на 2009 година в Бургаски регион са извършени и 93 проверки по спазване на осигурителното законодателство.

Съставени са 256 акта за установени административни нарушения. Пропуските са предимно по неспазване сроковете за деклариране на данни от осигурителите, уточниха от НАП-Бургас.

Четете още: България
Прочетено: 452 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 14.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!