Text: -A A +A
Четете още: България

Правителството ще направи всичко възможно за облекчаване на условията за привличане на работна ръка от чужбина в България – има предложение да отпадне сега съществуващата максимална квота от

[АРХИВ]

Правителството ще направи всичко възможно за облекчаване на условията за привличане на работна ръка от чужбина в България – има предложение да отпадне сега съществуващата максимална квота от 10% за чужди работници във фирмите.

Това съобщи министърът на труда Емилия Масларова след среща в МС с ръководствата на работодателските организации готовността на бизнеса за реализация на проекти по оперативните програми “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и “Развитие на човешките ресурси”. В дискусията са участвали и министър-председателят Сергей Станишев и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Приемането на работниците ще става със “Зелени карти”, ще важи само за нашата страна и ще се прави по всички европейски правила, посочи Масларова, цитирана от bТВ. Тя уточни че предложението за премахване на квотата ще се обсъди утре на тристранната среща на управляващата коалиция.

До 2013 г. по ОП “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” страната ни ще получи от Европейския фонд за регионално развитие 988 млн. евро, а националното съфинансиране е 174 млн. евро.

По ОП “Развитие на човешките ресурси” от Европейския социален фонд – 1,032 млрд. евро, а от националния бюджет – 182 млн. евро.

Четете още: България
Прочетено: 326 пъти Източник на статията: insurance.bg | 10.02.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!