Text: -A A +A
Четете още: България

Правителството обсъди промени в Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

[АРХИВ]

Правителството обсъди промени в Наредбата за структурата и организацията на работната заплата. Кабинетът одобри възстановяване на отменената възможност за получаване на добавка към възнаграждението за платен отпуск.

Предлага се създаване на нова алинея в наредбата, която ще е основание работниците и служителите да получат добавка към възнаграждението си за платен отпуск, когато по силата на нормативен акт на Министерския съвет, колективен трудов договор или вътрешен акт на работодателя, техните работни заплати са увеличени, и увеличението не се е отразило на базата, въз основа на която е изчислено възнаграждението им.

Това ще даде възможност заплащането, което се получава за времето на отпуск, да съответства на актуализираната заплата. Тази възможност съществуваше в отменената наредба за допълнителните и други трудови възнаграждения.

Анализите показват, че на това основание добавка към възнаграждението за платен отпуск са получавали голяма част от работниците и служителите по трудово правоотношение, и то не е уредено в новата наредба.

Четете още: България
Прочетено: 351 пъти Източник на статията: insurance.bg | 05.10.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!