Text: -A A +A
Четете още: България

Американският посланик у нас Джон Байърли връчи в Пазарджик три награди за най-добър ромски предприемач за 2007 г.

[АРХИВ]

Американският посланик у нас Джон Байърли връчи в Пазарджик три награди за най-добър ромски предприемач за 2007 г.

На церемонията по връчването на отличията присъстваха заместник-министърът на околната среда и водите Любка Качакова, областният управител на Пазарджик Ангел Чолаков и неговите заместници.

Първа награда получи Лилия Димитрова от София, която има фризьорски салон в столицата. Втората награда бе за земеделския производител Левент Куцаров от разградското село Стражец, а третото отличие бе за пазарджиклията Ненко Огнянов, който се занимава с търговия.

Призовете, даващи допълнителен стимул за развитие на ромското предприемачество, се връчват у нас по проект „Бизнес развитие на ромските общности“. Той се реализира с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. В рамките на проекта ромски предприемачи са усвоили микрокредити на стойност 1,1 млн. долара.

Проектът е един от последните, които USAID реализира в България. В края на тази година Агенцията прекратява тук дейността си, напомни директорът й Майкъл Фриц. За 17 години работа в България чрез Агенцията са реализирани инвестиции в размер на над 600 млн. долара.

Четете още: България
Прочетено: 410 пъти Източник на статията: insurance.bg | 28.02.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!