Text: -A A +A

456 400 души са безработните през първото тримесечие

Фото: morguefile

Безработните през първото тримесечие на 2013 г. са 456 400, а коефициентът на безработица - 13.8 на сто. Това показват данни от изследването на Националния статистически институт

"Ключови показатели за България" към днешна дата. В сравнение със същото тримесечие на предходната година броят на безработните се увеличава с 8.3 на сто, а коефициентът на безработица нараства с 0.9 процентни пункта.

Според бизнес анкетите на НСИ през юни 7.5 на сто от промишлените предприятия посочват недостига на работна сила като фактор, затрудняващ дейността им.

През март 2013 г. средната заплата е 796 лв. (по предварителни данни), което е с 3.9 на сто повече в сравнение с предходния месец. Спрямо март 2012 г. ръстът е 3.6 на сто.

През първото тримесечие на 2013 г. общият брой на заетите (на възраст 15 и повече навършени години) е 2 855.0 хил., а относителният им дял от населението на същата възраст - 45.6 на сто. В сравнение със същото тримесечие на 2012 г. относителният дял на заетите лица е с 0.5 пункта по-висок.

Прочетено: 2,619 пъти Източник на статията: darikfinance.bg | 03.07.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра Мощева е осъдена за измами, но това не я спира да продължава да се опитва да манипулира хората.


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Мога да потвърдя вашето мнение за Бистра Мощева. По-добре не се занимавайте с нея, ще ви забърка само в неприятности.


Нека всеки, който полуучи такова обаждане от г-жа Мощева, да сигнализира на 112 или в Икономическа полиция.


Тя ще ви потърси от скрит номер и ще иска да инвестирате голяма сума пари. Не го правете,защото колкото и да ви убеждава няма да си ги върнете от Престиж Клуб.


Не давайте пари на Бистра, няма да си ги върнете от Престиж Клуб....


Чувал съм за тази измамна жена, която се опитва по всякакъв начин да вземе парите на хората и да се възползва от техните надежди.


Да, съгласен съм с теб Марин. Познавам г-жа Бистра Мощева от известно време и съм на същото мнение. От тази жена трябва да се пазите.


Аз също мога да потвърдя за измамите, които са извършени от лицето Бистра Мощева. Жените сме спобни на много, но тя наистина е прекалила с измните й сделки и опити да излъже всеки, който види ...


Aз личнo бяx измaмeнa oт въпpocнaтa жeнa. Oбeщaвaшe и мe yбeждaвaшe,чe нямa ĸaĸ дa дa изгyбя cpeдcтвaтa, ĸoитo инвecтиpax в нeйнaтa фиpмa, нo yви тя фaлиpa. A Биcтpa ce пoĸpи и изĸлючи вcичĸитe cи cлyжeбни тeлeфoни


Добави коментар