Text: -A A +A
Четете още: статистика, България

Един от най-добре развиващите се сектори в българската икономика, този на услугите, сигнализира за проблеми през месец юни.

Фото: microsoft

Ежемесечният мониторинг сред мениджърите на водещи предприятия в бранша, който помага да се изчисли индекс на бизнес климата, се свива с 1.2 пункта спрямо нивото от месец май. Това се отразява силно на бизнесклимата в страната като цяло, който през юни се влошава с 0.7 пункта спрямо предходния месец.

Специалистите от сектора на услугите изразяват несигурност по отношение на икономическата среда. Притеснява ги конкуренцията в бранша и недостатъчното търсене.

Още по-песимистични са мениджърите в сектора на Търговията на дребно, в който тенденцията не е нова. Месечното влошаване на бизнес климата там е от 5.3 пункта. Причината за това е, че ако през май търговците са смятали, че през следващите шест месеца ситуацията за тях ще се подобри, то сега те са на мнение, че ситуацията ще се запази същата, без изменение. Това и понижава оценката им за моментното състояние на бранша.

Строителството продължава да допринася негативно за бизнесклимата в страната с 1 процентент пункт свиване през юни. Очакванията на бранша са за запазване на цените на строителната продукция през следващите три месеца.

През юни единственият сектор, в който се наблюдава подобрение на бизнес климата, е промишлеността. Там покачването е с 2 процентни пункта. Мениджърите са в очакване на повече поръчки, както от страната, така и от чужбина.

Четете още: статистика, България
Прочетено: 1,169 пъти Източник на статията: darikfinance.bg | 28.06.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра е страшно подмолна жена и не бива да се занимавате с нея. Тя ще направи всичко възможно да ви подхлъзне да си инвестирате парите в глупости ...


Жените сме доста злобни и манипулативни същвства, но при Бистра тези две качества са доста силно изявени. Нямам думи за нея ...


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Добави коментар