Text: -A A +A
Четете още: България

Безработните в Търговищко масово се отказват от здравно осигуряване, въпреки, че от 1 февруари ще останат без лекарска помощ.

[АРХИВ]

Безработните в Търговищко масово се отказват от здравно осигуряване, въпреки, че от 1 февруари ще останат без лекарска помощ.

Трайно безработните без обезщетения от Бюрото по труда няма от къде да вземат между 300 и 600 лева, за да влязат в здравно-осигурителната система, коментираха хората, които само са регистрирани на трудовата борса.

Освен, че не могат да се разплатят, те ще продължават да трупат дългове и да не плащат здравния налог. Според останалите без препитание и доходи, в тези случаи се получава парадокс. “Как така хем си безработен и нямаш пари, пък трябва да плащаш”, питаха се хората докато чакат по коридорите на областната служба в Бюрото по труда за поредното подписване. Според тях държавата трябва да поеме здравното осигуряване на безработните лица в България.

Четете още: България
Прочетено: 696 пъти Източник на статията: standartnews.com | 01.02.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Кажете след като съм безработна и не мога да си намеря работа понеже съм над
55 години как мога да си плащам здравните осигуровки.А в същото време военни,…


Това е геноцид срещу народа си. Не стига, че са на прага на оцеляването,
но от къде на къде безработните ще плащат задължителни здравни осигуровки? А…


и наистина е редно управляващите да обяснят откъде човек без работа и доходи съответно ще вземе пари за здравно осигуряване.


Добави коментар