Text: -A A +A

Ще бъде насърчавано предприемачеството с цел създаване на работни места в реалния сектор, ще се работи насърчаване на обезкуражените безработни, както и за информираност относно трудовите и социални права на младите хора.

Фото: morguefile

Равнището на безработицата у нас продължава да спада, като през юни то е 10.7 процента, и за първи път от началото на годината броят на безработните е по-нисък в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Безработните младежи са около 71 хиляди или 19.6 процента от броя на младите хора, посочи заместник-министърът на труда Росица Янкова по време на дискусия, посветена на мерките за заетост на младежите. Тя представи рамката, в която ще бъдат разработени политиките за увеличаване на младежката заетост с финансиране от Европейския съюз.

По данни на Агенцията по заетостта през юни над 21 хиляди безработни са започнали работа, а на първичния пазар на труда са били обявени близо 13 хиляди работни места, преобладаващо в частния сектор. Колкото до младежката безработица, основният дял от младите безработни са с основно или по-ниско образование, обясни заместник-министър Росица Янкова. Сред насоките за развитие на политиките за младежка заетост е гаранцията за преход от образование към образование или към първа работа, посочи Янкова."Да ви бъде направена оценка – кариерен тест, и вие да продължите своето образование в специалност или професия, с която бихте могли да се реализирате и същевременно тази професия да не е самоцелна, тя да носи малко или много и удоволствие", каза Янкова.

Ще бъде насърчавано предприемачеството с цел създаване на работни места в реалния сектор, ще се работи насърчаване на обезкуражените безработни, както и за информираност относно трудовите и социални права на младите хора. От утре работна група към министерството започва работа по конкретни мерки за младежката заетост.

Прочетено: 2,463 пъти Източник на статията: lev.bg | 10.07.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра Мощева е осъдена за измами, но това не я спира да продължава да се опитва да манипулира хората.


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Мога да потвърдя вашето мнение за Бистра Мощева. По-добре не се занимавайте с нея, ще ви забърка само в неприятности.


Нека всеки, който полуучи такова обаждане от г-жа Мощева, да сигнализира на 112 или в Икономическа полиция.


Тя ще ви потърси от скрит номер и ще иска да инвестирате голяма сума пари. Не го правете,защото колкото и да ви убеждава няма да си ги върнете от Престиж Клуб.


Не давайте пари на Бистра, няма да си ги върнете от Престиж Клуб....


Чувал съм за тази измамна жена, която се опитва по всякакъв начин да вземе парите на хората и да се възползва от техните надежди.


Да, съгласен съм с теб Марин. Познавам г-жа Бистра Мощева от известно време и съм на същото мнение. От тази жена трябва да се пазите.


Аз също мога да потвърдя за измамите, които са извършени от лицето Бистра Мощева. Жените сме спобни на много, но тя наистина е прекалила с измните й сделки и опити да излъже всеки, който види ...


Aз личнo бяx измaмeнa oт въпpocнaтa жeнa. Oбeщaвaшe и мe yбeждaвaшe,чe нямa ĸaĸ дa дa изгyбя cpeдcтвaтa, ĸoитo инвecтиpax в нeйнaтa фиpмa, нo yви тя фaлиpa. A Биcтpa ce пoĸpи и изĸлючи вcичĸитe cи cлyжeбни тeлeфoни


Добави коментар