Text: -A A +A
Четете още: България

Скрити зад оправданието криза, банките цакат клиентите си с такси за проучване за кредити, които никога няма да бъдат разрешени.

[АРХИВ]

Скрити зад оправданието криза, банките цакат клиентите си с такси за проучване за кредити, които никога няма да бъдат разрешени. За това алармира служителка на разградска фирма, която отговаря на всички условия за теглене на заем.

Представих всички искани документи, кредитното ми досие е изрядно, доходите ми са добри, мога да връщам парите, разказа Ирина Василева. Жената искала да тегли заем за абитуриентския бал на дъщеря си. Обиколила три банки, платила общо 110 лв. такси за проучване, но пари в брой не получила. Докато се чудела защо е така, нейна позната банкова чиновничка я открехнала за истината. Фирмата, в която работиш, е в черен списък. Банките имат сведение за състоянието на компаниите и тези, които са заплашени от фалит или в които предстоят съкращения, са в групата на рисковите. Имаме указания да не даваме кредити на техните служители, защото очакваните рестрикции могат да ги направят безработни, което означава и неплатежоспособни, признала финансистката.

Четете още: България
Прочетено: 510 пъти Източник на статията: pari.bg | 15.02.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!