Text: -A A +A
Четете още: България

Министерството на транспорта стартира днес на своя интернет портал нова рубрика АНТИКОРУПЦИЯ.

[АРХИВ]

Тя има за цел ефективен диалог с гражданите по отношение превенция и противодействие на корупцията в системата на Министерството на транспорта, както и да информира гражданите с процедурите, свързани с подаване на сигнали за нередности и корупция във ведомството и неговите структури.

Чрез стартирането на настоящата рубрика имаме желание да водим с всички граждани конструктивен диалог по отношение на така чувствителната тема за обществото – корупцията. За улеснение сме разработили формуляр, чрез които може да бъде подаден сигнал за констатирани нередности и пропуски в нашата работа. Формулярът можете да откриете на нашата нова рубрика „АНТИКОРУПЦИЯ”.

В контекста на изпълнението на „Стратегията за прозрачно управление и за превенция и противодействие на корупцията” на сайта на министерството работи гореща телефонна линия с номера: 02/940 95 61 и 02/940 94 30, на която гражданите имат възможност да сигнализират за нарушения и нередности, констатирани в нашата система.

Като добра практика в антикуропционен аспект се отчита създаването на Център за информация и координация на принципа на „едно гише”, открит през месец декември 2005 г. в Министерството на транспорта. Прекъсването на директната връзка между гражданите и служителите, извършващи даден вид услуга води до намаляване риска от корупция в системата. От друга страна качеството на обслужването на гражданите чувствително се увеличава. Концентрацията на обслужването в системата води до бърз и компетентен диалог на потребителите на многобройните услуги, които се извършват в системата на транспорта.

Статистиката показва, че в областта на автомобилния транспорт се предлагат едни от най-многобройните услуги в страната. Отчитайки този факт ръководството на министерството обособи самостоятелно звено за обслужването на гражданите на принципа на „едно гише” в ИА „Автомобилна администрация”. За целта е открита и телефонна връзка, където може да се получи компетентна и бърза информация за различните видове услуги, сроковете за изпълнение, необходимата документация

Четете още: България
Прочетено: 405 пъти Източник на статията: bgfactor.org | 22.08.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!