Text: -A A +A

Обявените работни места по програмата Старт на кариерата са 1122.

[АРХИВ]

851 младежи са подали документи за 1122 работни места по програмата на Министерство на труда и социалната политика «Старт на кариерата». Най-много са кандидатите за работа в Националния център по наркомании, Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Министерството на отбраната, Министреството на държавната политика при бедствия и аварии, Агенцията по заетостта, областните администрации Русе, Пловдив и Варна.

Няма кандидати за две областни администрации–Кюстендил и Пазарджик, а така също за Агенцията за чуждестранна помощ, Националната агенция за професионално образование и обучение, Изпълнителна агенция «Морска администрация» и Националния център за професионално развитие към МТСП. Младежи не са кандидатствали за работа и в 76 общински администрации, сред които са Каварна, Кърджали, Стралджа, Трявна, Генерал Тошево, Гоце Делчев.

За първи път в програмата работни места са заявили 40-то Народно събрание на Република България, Изпълнителната агенция по лозята и виното, Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и Министерството на администрацията и административната реформа, Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция за българите в чужбина. Програмата дава шанс на млади хора в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Одобрените младежи ще получават 250 лева заплата и полагащите се осигуровки. За четири години по програмата са работили 2 219 младежи, като повечето от тях са останали на постоянен договор.

Прочетено: 488 пъти Източник на статията: insurance.bg | 21.08.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!