Text: -A A +A
Четете още: България

През август безработицата у нас е била 7,88 процента, като тя се е увеличила спрямо юли с 0,26 процента. Така безработните хора са 292000 души.

[АРХИВ]

През август безработицата у нас е била 7,88 процента, като тя се е увеличила спрямо юли с 0,26 процента. Така безработните хора са 292000 души. Това каза в предаването „Денят започва” на БНТ министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Според него по данните на Агенцията по заетостта до края на годината безработицата ще бъде задържана под 10 процента.

Министерството на труда и социалната политика е разработило много важни мерки, с които да се подпомогне пазарът на труда през следващата година, които включват намаляване на осигурителната тежест с 2 процентни пункта, каза още министър Тотю Младенов.

Социалният министър Тотю Младенов защити предложените мерки, които предвиждат ограничаване на възможностите за наемане на чуждестранни работници у нас. Министър Младенов подчерта, че не става въпрос за протекционизъм, а за правила, които са валидни и в други страни от Европейския съюз. Той обясни, че в условия на криза най-важното е да се защити трудовият пазар, което е и целта на тези мерки.

Четете още: България
Прочетено: 364 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 10.09.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!