Text: -A A +A
Четете още: България

Българските бизнесмени не могат да се изключат по време на почивка. Тази година е по-вероятно много от тях да бъдат открити да работят на лаптопите си, отколкото да пият коктейли на плажа

Фото: Fotalia

Българските бизнесмени не могат да се „изключат” по време на почивка. Тази година е по-вероятно много от тях да бъдат открити да работят на лаптопите си, отколкото да пият коктейли на плажа, сочи глобално проучване на Регус.

Резултатите показват, че огромна част от професионалистите по света се считат за прекалено заети, за да изключат служебните си телефони дори веднъж годишно и българските работещи не правят изключение.

В световен мащаб 41% от анкетираните заявяват, че ще работят от един до три часа на ден по време на почивка, докато 39% планират да работят при леко намалени бизнес обороти, като се грижат за имейли, телефонни разговори и съществени части от работата. Много всеотдайните 17% казват, че ще работят повече от три часа на ден.

Българите попадат малко под този среден глобален показател. Въпреки това, една трета (33%) от тях признават, че вместо да прекарват времето си в почивка на басейна, ще вземат работата си с тях това лято и ще предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на тяхната почивка.

36% от деловите българи ще прекарат от един до три часа на ден за свързани с работата занимания, като 14% ще работят над три часа, сочи проучването.

„Хората по целия свят се отнасят към работата си много сериозно, може би в резултат на продължаващите икономически трудности и българите не са изключение. Висок е процентът от работещи, които прекарват голяма част от почивката си в работа”, коментира Катерина Ману, говорител на Регус.

Интересното обаче е, че в глобален мащаб жените изглеждат малко по-добри в изключването от мъжете. Като цяло, 42% от мъжете професионалисти предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на почивка, в сравнение с 34% от жените. 44% от мъжете твърдят, че ще работят от един до три часа на ден, в сравнение с 35% от жените.

Четете още: България
Прочетено: 2,338 пъти Източник на статията: technews.bg | 10.07.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра Мощева е осъдена за измами, но това не я спира да продължава да се опитва да манипулира хората.


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Мога да потвърдя вашето мнение за Бистра Мощева. По-добре не се занимавайте с нея, ще ви забърка само в неприятности.


Мога да потвърдя вашето мнение за Бистра Мощева. По-добре не се занимавайте с нея, ще ви забърка само в неприятности.


Нека всеки, който полуучи такова обаждане от г-жа Мощева, да сигнализира на 112 или в Икономическа полиция.


Тя ще ви потърси от скрит номер и ще иска да инвестирате голяма сума пари. Не го правете,защото колкото и да ви убеждава няма да си ги върнете от Престиж Клуб.


Не давайте пари на Бистра, няма да си ги върнете от Престиж Клуб....


Чувал съм за тази измамна жена, която се опитва по всякакъв начин да вземе парите на хората и да се възползва от техните надежди.


Да, съгласен съм с теб Марин. Познавам г-жа Бистра Мощева от известно време и съм на същото мнение. От тази жена трябва да се пазите.


Аз също мога да потвърдя за измамите, които са извършени от лицето Бистра Мощева. Жените сме спобни на много, но тя наистина е прекалила с измните й сделки и опити да излъже всеки, който види ...


Добави коментар