Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Жени

Karierist.com » Мъжки свят » Жени »

На красивата жена й трябват 5 минути, за да разболее мъжете

Компанията на красива непозната жена може да увеличи нивата на стресовите хормони при мъжа до степен, че да е вредна за здравето на сърцето му, пишат БТА и в. “Дейли мейл”, позовавайки се на резултатите от изследване на испански специалисти, обхванало 84 студенти.

Особено опасна е ситуацията за мъжете, които смятат, че не са от класата на хубавата дама. Тревожността им в този случай става толкова силна, че е сравнима с тази преди скок от самолет. Нивата на хормона кортизол се увеличават значително и се повишава рискът от инфаркт или инсулт, обясняват авторите на проучването от университета на Валенсия.

Специалистите са установили, че дори пет минути в компанията на млада привлекателна жена са достатъчни, за да се увеличи нивото на стресовите хормони при мъжете.

Изследователите допълват, че продължителното излагане на физически и психологически стрес може да причини хронично повишаване на нивата на хормона кортизол. Това е вредно за здравето, тъй като може да доведе до влошаването на различни проблеми като късогледство, високо кръвно налягане и др.

Източник: actualno.com | 3 05 2010 - 14:34
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 42930 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.