Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Жени

Karierist.com » Мъжки свят » Жени »

Мъжете затъпяват заради красавиците

Жените не влияят достатъчно добре на мъжете. Особено красивите. До този извод са стигнали холандски учени, изследвали влиянието на женската красота върху интелектуалните способности на силния пол, съобщи МИГнюз.

Красивите жени правят мъжете по-глупави, поне за известен период от време, твърдят научни работници от университета “Редбауд” в холандския гр. Наймехен.

В рамките на изследването си те са наблюдавали и анализирали интелектуалните способности на студенти, след като са общували с привлекателни студентки. Изводът на холандските учени е: докато са били в компанията на красиви жени и малко след това умът на мъжете в известна степен се замъглявал. В същото време общуването с красиви мъже изобщо не е повлияло на жените, предаде УНИАН.

По всяка вероятност това обяснява защо мъжете получават по-лоши оценки от жените във ВУЗ-овете, казва Йохан Кареманс, социопсихолог от гр. Наймехен, ръководител на изследването. В него са участвали 50 студенти и 60 студентки, които са общували помежду си, а след това са решавали определени изпитни задачи.

Общувайки с красиви жени, мъжете са съсредоточавали вниманието си най-вече върху това как да впечатлят красавиците и бележките им са се влошавали чувствително. При представителките на нежния пол не са забелязани каквито и да било промени в изпитните резултати след общуване със симпатични младежи.

/БТА

Източник: actualno.com | 18 06 2009 - 09:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3629 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.