Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Жени

Karierist.com » Мъжки свят » Жени »

Красива жена=на здрав мъж

Самото присъствие на красива жена и флиртуването с нея е здравословно за мъжете, защото временно повишава отделянето на тестостерон и кортизол, съобщи в. “Дейли телеграф”, цитиран от БТА.

Учени от Калифорнийския институт, ръководени от д-р Джеймс Роуни, установиха също, че бъбренето с приятелки се отразява на мъжете по-добре, отколкото пиенето с мъже в кръчмата.

Мъжката компания понижава нивата на въпросните два хормона. Тестостеронът е свързан с мъжкото либидо, тонус и добро самочувствие, докато кортизолът повишава бодростта и едновременно успокоява нервите. Екипът на д-р Роуни искал да провери дали т.н. ефект на чифтосването, наблюдаван у животните, е налице при хората.

Психолозите събрали 149 студенти доброволци между 18 и 24 години. Една трета от тях разговаряли с 25-годишен учен, а останалите – с една от седем студентки, които били на възраст от 18 до 22 години.

След 5-минутни разговори с дамите, мъжете били помолени да оценят физическата привлекателност на събеседничките си по скала от 1 до 7. Средната оценка на мъжете била 5,83. 20-40 минути след проведените разговори, д-р Роуни и колегите му изследвали нивата на хормоните у студентите.

Оказало се, че 5-минутното бъбрене с привлекателна жена повишило нивата на тестостерона с 14%, а на антистресовия хормон кортизол – с 48%. При разговор между мъже хормоналните нива у изследваните лица спаднали съответно с 2 и 7%.

Изводът на учените е, че повишенията в нивата на двата хормона повтарят наблюдаваните при животните хормонални скокове. Учените предполагат, че когато мъжете са в компанията на красиви жени, мозъкът им изпраща послания до хипофизата и се отключва отделянето на тестостерон, който подобрява сексуалното представяне.

/БТА

Източник: yellow.bg | 14 10 2009 - 12:05
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5744 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.