Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Жени

Karierist.com » Мъжки свят » Жени »

Красивите жени карат мъжете да мислят нерационално

Психолози в Канада най-накрая доказаха това, което жените отдавна подозираха – мъжете са наистина достатъчно нерационални, за да рискуват цели кралства заради едно красиво лице.

Биолозите отдавна са открили, че животните предпочитат непосредствените награди, отколкото по-големите възнаграждения в бъдеще. Процесът е известен като „обезценяване на бъдещето” и е открито, че протича и при хората и е фундаментален за много от съществуващите икономически модели.

Пари в брой в момента, например, са много по-желани отколкото по-голяма сума в даден момент от бъдещето. В канадския университет бил направен експеримент, в който на млади студенти са показани снимки на красиви жени и било установено, че след това те били в състояние да изберат веднага по-малки суми, отколкото по-големи в по-късен период.

На момчета и момичета от университета МакМастър в Канада, са им показани снимки на представители от противоположния пол с различна степен на привлекателност, след което им била предоставена възможността да спечелят награда. Те трябвало да избират между чек между 15 и 35 долара на другия ден или чек за 50 или 75 долара в неуточнена дата в близкото бъдеще.

След като мъжете видели снимки на средно красиви жени, те избирали по-голямото финансово възнаграждение, но когато им били показани снимки на красиви жени, те „обезценили” бъдещето по нерационален начин и избрали по-малката награда.

Жените, от своя страна, направили еднакво „рационален” избор и независимо какви снимки видели, избрали по-голямата парична сума. Това навело учените на мисълта, че снимките на красиви жени карат мъжете да се възбудят леко от възможността за сексуално „приключение”.

Освен това, мъжете, които намират себе си за по-малко атрактивни и имат по-малко привлекателни партньорки, по-често рискуват, отколкото тези, които имат повече привлекателни партньорки.

Източник: actualno.com | 12 07 2006 - 21:02
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 11276 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.