Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Тонус & Здраве

Karierist.com » Мъжки свят » Тонус & Здраве »

И мъжете на противозачатъчни

Учените направиха крачка напред към създаването на ефективна противозачатъчна инжекция за мъже, съобщиха Би Би Си и в. “Индипендънт”.

Специалисти от Националния изследователски институт по семейно планиране в Пекин инжектираха 1000 здрави и фертилни мъже с препарат на базата на тестостерон.

Двегодишното изпитание показа, че само 1% от лекуваните мъже са станали бащи. Изследваните лица били на възраст между 20 и 45 години и през двете години преди началото на експеримента успели да създадат най-малко по едно дете.

Партньорките на всички били здрави жени на възраст между 18 и 38 години без репродуктивни проблеми. Това е най-голямомащабното изпитание на ефективността на мъжки контрацептив на базата на тестотерон.

В края на експеримента само един на всеки 100 мъже станал баща. Няма противозачатъчно средство със 100-процентен ефект, твърдят експертите. 1-2% от жените, които приемат противозачатъчното хапче, пак могат да забременят.

Ефектът на инжекцията, прилагана веднъж месечно, е сходен с ефекта на противозачатъчното хапче и презервативите. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Източник: yellow.bg | 22 05 2009 - 01:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5187 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.