Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Релакс

Karierist.com » Мъжки свят » Релакс »

Нова класация: Изоставаме по пиене

Коя нация е шампион по консумация на алкохол в Европейския съюз и къде се нареждат българите в тази класация? Евробарометър дава отговори на тези въпроси с помощта на социологическо проучване.

Датчаните и шведите са първенци в ЕС по консумация на алкохол, а най-малко пият португалците и италианците, сочи проучването, цитирано от Дойче веле.

39 процента от участвалите в анкетата италианци и 42 процента от запитаните португалци твърдят, че през последната година не са близнали и капка алкохол.

За разлика от тях обаче 93 процента от датчаните и 90 процента от шведите признават, че посягат доста често към чашката.

Оказва се, че ние българите сме в групата на въздържателите – на седмо място. 27 процента от анкетираните българи са споделили, че през последната година не са пили алкохол. За сметка на това обаче 91 процента от невъздържателите са заявили, че през последните 30 дни са се отдали на насладата на алкохолни напитки.

Германците пък се нареждат на трето място по консумация на алкохол в ЕС. 36 процента от “пиячите” казват, че поне веднъж седмично пият по пет или повече чаши с алкохолни напитки. Така германците си поделят третото място с австрийците.

Ирландците традиционно изпъкват като най-големите пиячи тежка категория в Европа. 61 процента от любителите на чашката в Ирландия твърдят, че започнат ли да пият веднъж, не падат под три питиета. Силно се представят и британците, датчаните и малтийците.

При изследването не са взимани предвид големината и вида на алкохолните напитки. Може би тук е заровено кучето на пропадането ни в класацията?

Източник: standartnews.com | 4 05 2010 - 00:05
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 6943 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.