Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Релакс

Karierist.com » Мъжки свят » Релакс »

Да биеш талибаните по розови гащи

Николай Атанасов

Розови боксерки, червена тениска и домашни чехли не са идеалната военна униформа за бой с талибаните, но след изненадващо нападение срещу позицията на взвода му в Афганистан в понеделник, 11 май, 19-годишният Закари Бойд (Zachary Boyd) се оказал точно в този вид на огневата линия, съобщава британският ежедневник The Times. А благодарение на намиращ се в базата фотограф на Associated Press, снимката, запечатала конфузната за Бойд ситуация обиколи целия свят и се оказа на първа страница на водещия американски ежедневник The New York Times.

Когато талибаните атакували огневата база “Рестрипо” (Firebase Restrepo), в долината Коренгал (Korengal) в афганистанската провинция Кунар, Бойд спял. При сигнала за тревога, младежът побегнал към позицията с розовите си боксерки с надпис “Аз обичам Ню Йорк”, червена тениска и домашни гумени шлепки, надявайки само бронираната си жилетка и каската. Култовият момент веднага бил запечатан от фотографа на AP и избран да се появи на заглавката на NYT.

След като Бойд разбрал какво го очаква, позвънил на родителите си в Тексас, за да ги предупреди за неочакваната си известност.

“Каза ми: Чух, че NYT всеки ден отива на бюрото на президента в Белия дом. Вероятно вече няма да мога да си намеря никаква работа, след като президентът (Обама) ме види без униформа”, разказва майката на войника Шери Бойд. В интервю за местното радио WBAP баща му Томи пък посочва, че първата му реакция, когато видял розовите боксерки на Зак, била 5-минутен луд смях. “Знаех, че обича да носи боксерки. Ама не знаех, че са розови и на тях пише “Аз обичам Ню Йорк”, спомня си си с усмивка таткото.

Източник: bgfactor.org | 20 05 2009 - 01:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2927 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.