Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Семейство & Приятели

Karierist.com » Мъжки свят » Семейство & Приятели »

Женените мъже печелят с 1/3 повече от неженените

Миналите под венчило мъже получават със 7% повече от неженените, дори като се вземат предвид различията във възрастта, образованието и опита. Освен това те печелят с 4% повече от мъжете, които живеят със своите партньорки, показва изследване сред 12 000 души.

Според специалистите разликата в заплащането вероятно се дължи на факта, че мъжете развиват по-силна професионална етика след като се оженят.

“Резултатите показват, че неудовлетворението от заплащането кара женените мъже да влагат повече усилия в работата си, което води до по-високи заплати”, съобщиха учени от университета в Билефелд, Германия. Те изследвали данни на 12 245 участници с различен социален статус от гледна точка на състав на домакинството, професионален статус, работни часове, доходи и времето, което отделят за домакинстване. Заплатите на женените мъже били с около една трета по-високи, а мъжете, които живеели с приятелките си печелели с 15% до 20% повече от ергените.

Изследователите взели предвид разликите между женените и неженените мъже. Например женените било по-вероятно да са по-възрастни и по-образовани. Освен това учените установили, че женените мъже са по-недоволни от доходите си, поради което било по-вероятно да се чувстват зле платени от неженените.

Според изследователите именно това недоволство кара мъжете да работят повече и да печелят повече, засилено от промените в поведението, които настъпват след брака.

/БГНЕС

Източник: dnesplus.bg | 11 02 2010 - 23:06
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3149 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.