Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Семейство & Приятели

Karierist.com » Мъжки свят » Семейство & Приятели »

Красивите хора имат по-голям шанс да се сдобият с момиче

Николай Атанасов

Красивите хора имат по-голям шанс да се сдобият с момиченце, отколкото с момченце. Това става ясно от резултатите на изследване, проведено от екип британски учени, съобщава The Times.

Според заключенията на изследователите, при родителите с привлекателна външност, съществува 26% по-голяма вероятност първото им дете да бъде дъщеря, а не син. Наложилата се естествена тенденция довела до това, че жените на планетата със всяко следващо поколение стават по-красиви от мъжете.

Доказателство за силите на еволюцията е най-красивата двойка на Холивуд, Брад Пит и Анджелина Джоли, чието първо дете е дъщеричката Шайло Нувел, както и друга звездна двойка – Рийз Уидърспуун и Райън Филип, чието първо дете също е момиченце – Ава (6).

Наблюдаваният феномен е резултат от различните “еволюционни стратегии” за оцеляване и продължаване на рода, избрани от двата пола, посочват учените- автори на изследването от Лондонския институт по икономика (London School of Economics). Докато репродуктивния успех на индивида от мъжки пол зависи до голяма степен от статуса на бащата – синовете от семейства с висок обществен статус наследяват положението на главата на фамилията и на свой ред могат да защитят в по-голяма степен потомството си ида инвестират повече в него, то репродуктивния успех на дъщерите зависи най-вече от младостта и красотата.

“Успяхме да докажем 2 неща – че при красиви двойки се зачеват и раждат повече момичета, отколкото при тези с непривлекателна външност, тъй като физическата привлекателност се предава по наследство и носи повече полза на момичетата, отколкото на момчетата. Освен това доказахме, че жените като среден показател са по-привлекателни от мъжете, тъй като в хода на еволюционната история леката тенденция красивите родители да имат повече момичета е довела до натрупване и момичетата стават все по-красиви от момчетата”, посочва ръководителят на изследването, д-р Сатоши Каназава (Dr Satoshi Kanazawa).

Източник: bgfactor.org | 3 01 2007 - 02:13
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5705 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.