Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Адреналин

Karierist.com » Мъжки свят » Адреналин »

Пентагонът качва жени на подводници

Пентагонът обяви, че ще предприеме действия, за да позволи на жени да служат на борда на подводниците на военноморския флот на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Министърът на отбраната Робърт Гейтс изпрати писмо до конгресмени, в което ги уведоми за решението на флота, което може да бъде приложено догодина.

Жените съставляват около 15 процента от над 336-те хиляди военнослужещи в американския флот. Те могат да служат на кораби, но не и на подводници. Скептиците изтъкват по-тежките битови условия в подводните съдове, в които понякога се налага моряците да ползват леглата на смени, предаде БТА.

Най-вероятно първите жени, които ще служат в подводния флот от 71 съда, ще бъдат офицери, тъй като техните каюти са отделни от тези на екипажа.

Допускането им в подводниците ще бъде още една стъпка към разширяването на ролята на жените във въоръжените сили на САЩ. През 2008 г. за първи път жена беше произведена в чин генерал с четири звезди.

Жените в американската армия все още не изпълняват традиционни мисии на бойното поле, но в Ирак и Афганистан те често биват излагани на същите рискове като мъжете, тъй като бомбените атентати и останалите нападения на екстремисти могат да бъдат извършени почти навсякъде.

Източник: standartnews.com | 12 04 2010 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4948 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.