Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Адреналин

Karierist.com » Мъжки свят » Адреналин »

Пътник приземи самолет, чиито пилот умира

Пътник приземи самолет във Флорида, след като пилотът починал, докато управлявал машината, съобщи CNN.

Случката се разиграла в самолет, излитащ от Флорида, в който пътували четирима пасажери. Единият от тях – Дъг Уайт, който пътувал със съпругата си и двете си деца, приземил успешно двумоторната машина, след като получил подборни инструкции от диспечерите на въздушната кула.

Пилотът, който се почуствал зле, информирал контролната кула, че се намира на 9000 метра височина. И това били последните му думи, след което припаднал, а малко по-късно и починал.
Специалистите от кулата опитали да му кажат да продължи да набира височина, но пилотът вече не реагирал.

Тогава се чул непознатият глас на Дъг, който обяснил, че пилотът е в безсъзнание и няма кой да управлява самолета. Той допълнил, че самолетът е на автопилот и набира височина. С помощта на експертите Дъг изключил автопилота и изпълнявайки командите на спецовете от кулата, приземил машината.

Той се паникьосал само за миг – при кацането и попитал диспечерите -“Когато докосна пистата, ако това въобще стане, какво точно да направя?”

Следвайки указанията Дъг приземил самолета, което на летището обявили за “Великденско чудо”. Властите забранили да се говори публично за случая, самият Дъг обаче не могъл да се въздържи и сам разказал на медиите за чудото.

През цялото време казвах на дъщерите си да се молят. Слава богу, че имах известни познания, споделил Дъг пред медиите. Той впрочем имал лиценз за пилот и около 130 часа опит в управлението на едномоторна Чесна. По-голям самолет обаче не бил пипвал.

Източник: standartnews.com | 15 04 2009 - 08:28
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3114 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.