Мъжки свят

 

Нови статии
Коя нация е шампион по консумация на алкохол в …   още»
Компанията на красива непозната жена може да увеличи …   още»

Адреналин

Karierist.com » Мъжки свят » Адреналин »

На хотел в Космоса през 2012 г.

Компанията, която планира да отвори космически хотел, смята да приеме първите си гости през 2012 г., въпреки критиките, поставящи под въпрос инвестициите и времето за осъществяването на мултимилионния проект, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Архитектите от Galactic Suite Ltd със седалище в Барселона, които работят по проекта Galactis Suite Space Resort, съобщават, че цената за тридневен престой в хотела ще бъде 3 милиона долара. Сумата включва и осемседмично тренировъчно обучение на тропически остров. По време на престоя си в космическия хотел гостите ще наблюдават 15 пъти изгрева на Слънцето и ще пътуват около света на всеки 80 минути. Те ще носят костюми от велкро, за да могат да пълзят из помещенията, прилепвайки към стените, подобно на Спайдърмен.

Изпълнителният директор на Galactic Suite Ltd Ксавиер Кларамунт смята, че проектът ще изведе компанията му в челните редици на космическия туризъм – една млада индустрия с голямо бъдеще. Кларамунт прогнозира, че космическите пътешествия ще бъдат нещо обичайно в идните години.

Няма нищо странно в това да мислим, че след около 15 години нашите деца ще могат да рекарват един уикенд в космоса”, казва директорът на Galactic Suite Ltd. Зараждащата се индустрия на космическия туризъм започва да придобива форма със строежа на Спейспорт Америка в Ню Мексико – първото в света съоръжение, предназначено специално за платежоспособни космически туристи. Компанията на британския магнат сър Ричард Брансън, Virgin Galactic, ще използва Спейспорт Америка, за да изпраща туристи на суборбитални полети срещу сумата от 200 000 долара.

Компанията Galactic Suite Ltd, основана през 2007 г., по план трябва да стартира проекта си за космически хотел с единична капсула, която ще се движи със скорост 30 000 километра в час в орбита на 450 километра над Земята. Капацитетът й ще бъде четирима гости и двама астронавти-пилоти. Времето за достигане до капсулата с транспортна ракета ще бъде ден и половина, като туристите няма да бъдат посрещани от персонал.

При пристигането си ракетата ще се скачва с капсулата. Три дни по-късно космическите туристи ще се връщат обратно на Земята. Над 200 души досега са изразили желание да пътуват в космоса, като най-малко 43 вече са направили резервации. Ксавиер Кларамунт разкрива, че анонимен космически ентусиаст е осигурил 3 милиарда долара за финансирането на проекта.

Източник: standartnews.com | 4 11 2009 - 07:43
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2783 пъти
Остави коментар Пиши на приятелПиши на приятел
Още статии в тази категория

Реклама


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.