Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Стил & Гардероб

Karierist.com » Кариеристка » Стил & Гардероб »

Идеалната подстрижка

Започнете с формата лицето си!

Застанете пред огледало и изтеглете назад косите си, за да изпъкнат контурите на лицето ви. С помощта на молив за очи нарисувайте линия, като започнете от корена на косите и продължите покрай скулите и брадичката. Наблюдавайте и преценете – лицето ви има форма на овал, квадрат, кръгло е или е във форма на сърце?

Лицето ви е овално

Вие сте чувствителна и дискретна. Приятелите ви са многобройни и имате навик да се облягате на рамото им, за да решите проблемите си.

Идеалната ви подстрижка – няма значение каква е дължината на косите ви, вие може да си позволите всичко или почти всичко. Избягвайте за всеки случай статичните дължини. На стъпала, изтънявания или асиметрии – всичко ви отива, за да подчертаете предимствата на формата на вашето лице.

Лицето ви е квадратно

Често имате нужда от промяна. Супертворческа натура, вие винаги имате хиляди идеи в главата си и обичате да подхващате нови проекти.

Идеалната ви подстрижка – късото и съвсем късото не са за предпочитане, защото подчертават чертите на лицето. Дългите и чупливи коси омекотяват този тип лице. Пътят – настрани или по средата, особено ви отива, защото той дава възможност да се заоблят ъглите на челото.

Лицето ви е кръгло

Екстраверт и оптимист, вие възприемате живота такъв, какъвто дойде. Девизът ви е: „Уважавай другите!” Идеалното ви подстригване – среднодългото каре ще подчертае чудесно хубавия ви овал.

Прическата трябва да бъде раздвижена и да следва линията на лицето. Направете си фризура на стъпала, с изтънени краища, като запазите обема при корените. Идеалното ви подстригване – то трябва да бъде въздушно и да е като рамка за лицето. Изключителна женственост ще постигнете с късо стъпаловидно подстригване или каре, допълнително оформено на букли. Ако предпочитате да акцентирате кръглостта на лицето си (при условие че челото ви е малко), сложете косите назад зад ушите.

Лицето ви е във формата на сърце

Вие сте срамежлива, интелигентна, мечтателка и въздухарка. Истинска естетка, вие се вълнувате от модата и красотата.

Идеалното ви подстригване – среднодългото каре ще подчертае чудесно хубавия ви овал.
Прическата трябва да бъде раздвижена и да следва линията на лицето.
Направете си фризура на стъпала, с изтънени краища, като запазите обема при корените.

Няколко съвета:

Скрийте стърчащите уши

Заложете на средната дължина или направо на дългото, но леко стъпаловидно подстригване. Избягвайте съвсем късото подстригване и не слагайте косите си зад ушите!

Когато носът е вирнат прекалено

Безполезно е да се опитвате да го скриете зад дълъг бретон (още по-лошо е, ако той е бухнат и изтънен). Напротив лицето трябва да се открие, предпочитайте дълги или средни по дължина коси, фризирани назад.

Коригиране на разногледи очи

В този случай дължината на косите е без значение. Заложете на асиметрията. Играйте с небрежен бретон, който пада върху очите, за да скриете този малък дефект.

Източник: club.bg | 5 11 2007 - 00:08
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 10727 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.