Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Стил & Гардероб

Karierist.com » Кариеристка » Стил & Гардероб »

Как да изберете дънки, в които да изглеждате добре

Избирайте дънки в тъмни тонове. Тъмните цветове прикриват недостатъците на фигурата, затова в тъмни дрехи тялото изглежда по-стройно. Подбраният в съответствие с тона на дънките цвят на обувките още повече засилва този ефект.

Ако сте решили да спрете избора си на протрити дънки, обърнете внимание какъв оттенък са протритите места на дънките и къде са разположени. За да изглеждате по-стройна, по-добре протрития цвят да е само с няколко тона по-светъл от основния, а самите протрити места да са разположени в средата, като отстрани по шевовете цвета е вече по-тъмен.

Носете с дънките обувки на ток, макар и не висок. Токът визуално увеличава ръста ви и прави фигурата стройна.

При избор на дънки с джобове, обърнете внимание на размера на джобовете. Размерът на джобовете трябва да съответства на размера на дънките: малките джобове на дънки голям номер фокусират вниманието върху размера и следователно върху не-идеалната ви фигура.

Обръщайте внимание и на разположението на шевовете на дънките, които също имат отношение към това, как ще изглеждате в тях. Вътрешните шевове правят фигурата да изглежда по-стройна, а външните шевове – точно обратното.

Избирайте правилно дължината на дънките. Трябва да знаете, че дънките, чиято дължина практически е равна на тока (ако обувките са с равни токове, дължината достига пода), правят краката визуално по-дълги. По-късите дънки, съответно, подчертават пълнотата.

При избора на дънки обръщайте внимание и на самия модел, който също може както да подчертае красивите форми, така и да извади на показ недостатъците. Смята се, че дънки, които се леко разкроени надолу, правят фигурата по-хармонична, отколкото правите и стесняващите се по крака надолу модели.

Не се опитвайте да “влезете” в размер, който не е вашия. Дънките не трябва да изглеждат, като че ли са приклещили тялото ви. Фактът, че носите по-голям размер в момента, отколкото бихте желали, няма да се промени, ако успеете все пак да затворите ципа на по-малък размер. Ако смятате, че ще ви олекне, просто отрежете етикета с номера, за да не го виждате всеки път.

Не забравяйте, че преди да станат поп-култура, дънките са били създадени, за да бъдат използвани предимно от работниците-фермери. Това, което прави тази дреха толкова популярна в цял свят е не само здравата и трайна тъкан, но и факта, че като носи дънки, човек се чувства най-вече комфортно.

Източник: actualno.com | 20 09 2006 - 00:56
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 17327 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.