Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

$184 млн. – най-голямата сума при развод в историята на САЩ

В САЩ бивша гражданка на СССР осъди съпруга си за рекордна сума в американската история при развода между двамата – 184 млн. долара.

Съпрузите Мая и Майкъл Полски пристигнали в САЩ с 500 долара. През 1980 г. съпругът на Мая създал успешен енергиен бизнес в Чикаго, създавайки компанията “SkyGen Energy” – един от най-големите частни производители на електроенергия в САЩ. През 2000 г. той продава компанията за 450 млн. долара.

Две години по-късно съпрузите решили да се разделят. При бракоразводния процес съдът признал, че състоянието на Майкъл Полски е съвместно придобито и част от него трябва да остане за бившата му съпруга.

По думите на един от адвокатите на Мая Полски тя е много доволна от решението на съда и го намира за справедливо и обосновано. Парите, получени от нея при развода, не подлежат на облагане с данъци.

Източник: dariknews.net | 26 06 2007 - 00:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 2497 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.