Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Немски учени: Жените карат по-добре

Спас Стамболски, sstambolski[at]pari.bg

Специалисти от университета в Грайфсвалд в Източна Германия са изчислили, че мъжете предизвикват 3.5 пъти повече катастрофи.

Жените се справят по-добре зад волана от мъжете. Това стана ясно след две години усилен труд на германските учени от университета в Грайфсвалд, Източна Германия. Според данните от изследването мъжете правят 3.5 пъти повече катастрофи от жените. Изключение правят жените във възрастовата група от 18 до 25 години, които не се справят така добре, както връстниците им от мъжки пол, допълват учените.

Наследниците на Адам претърпяват повече пътни инциденти извън града и при пътуване на по-дълги разстояния. Жените пък причиняват повече катастрофи в градовете. Според изследването само в 1 на 20 тежки пътни инциденти с фатален край, шофьорите са жени.

Учените са направили своите наблюдения в Мекленбург – Предна Померания, една от провинциите с най-много пътнотранспортни произшествия в Германия.

Дали учените са взели предвид две неща? Първото е броят на мъжете с шофьорска книжка и този на жените. Както и още едно по-важно нещо – съответният брой мъже и жени, активно използващи автомобил, защото не е тайна, че силният пол има по-изразен превес по този показател.

Източник: ipo.bg | 3 11 2007 - 01:38
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3258 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.