Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Прегръщайте се всеки ден!

По пътя към щастието всеки един от нас търси близостта на ближния. Дали ще е леко потупване по рамото, мила прегръдка или топла целувка по бузата – всички тези малки жестове са израз на симпатия.

Вербалните начини за поздравяване и сбогуване са много. Те често се допълват с елементи от невербалната комуникация – ръкостискане, целуване на ръка, кимване, прегръщане, размяна на целувка или две, а защо не и три. В някои кътчета по света хората се поздравяват като потриват нослета или се покланят един на друг.

Въпрос на възпитание и култура

Например целувките по двете бузи са един световно признат начин за поздравяване и сбогуване. Целувки се разменят както в Берлин, Лондон и Ню Йорк, така и в София, Белград и Москва. При тях се докосват бузите на другия човек – леко и почти ритуално. По-елегантна и непредсказуема може да бъде целувката само по едната буза. Тя представлява по-интимен допир с човека. Но и двете форми на поздрав имат едно общо послание – те изразяват близост, но без голям физически контакт.

Допирът вмъква една съвсем различна нотка в поздрава. Една прегръдка изразява много по-голяма близост и чрез нея се обменя не само физическа, но и душевна топлина. Прегръдката може да помогне в стресов ден, да смекчи тежка болка, дори да е „изгряващата светлина в тунела” за депресиран човек.

Прегръдките – лек за душата

Изследвания показват, че разменянето на няколко прегръдки на ден може да ни помогне да се почувстваме по-щастливи. Причината за това не се крие в самото докосване, а в близостта на ближния, аромата на тялото, мекотата на кожата, нежната съпровождаща въздишка.

Но как се стига до момента на прегръдката? Една случайна среща е най-обикновеният повод, а и възможност, която не бива да се изпуска. По време на разговор или при разходка, прегръдката може да се превърне в моментно щастие, особено ако е придружена от мила дума.

Щастие... та нали всички ние се стремим към това незабравимо усещане, което ни казва, че животът е прекрасен и че не сме сами на този свят. Така че, усмихвайте се, радвайте се на живота, разменяйте си целувки и използвайте всеки един удобен момент, за да прегърнете някого.

Източник: dariknews.bg | 24 09 2009 - 08:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3887 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.