Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Образованите жени са най-податливи към алкохола

Авторите на проучването твърдят, че нивото на употреба на алкохол сред жените може да се предскаже още от крехка детска възраст.

Британски учени са установили, че жените, завършили колеж пият повече от необразованите си връстници, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Резултатите от проучването, извършено от Лондонската икономическа школа показват, че съществува силна корелативна връзка между нивото на образованието на жените и това доколко си позволяват да пият. Така жени със степен бакалавър пият със сигурност два пъти повече и по същия начин признават че имат проблеми с алкохола.
Учените са направили проучването сред хиляда мъже и жени на 39-годишна възраст, родени в рамките на една седмица през 1970 година.

При мъжете подобна зависимост е два пъти по-малка. Авторите на проучването твърдят, че нивото на употреба на алкохол сред жените може да се предскаже още от крехка детска възраст, проследявайки оценките в училище. Момичетата които получават средни и високи оценки на изпитите, когато станат на възраст употребяват алкохол 2,1 пъти по-често от слабите в младините си ученички.

Авторите на доклада – Франческа Боргонови и Мария Хуерта предлагат няколко възможни обяснения на феномена. Според тях образованите жени по правило раждат по-късно, отлагайки родителските си ангажименти докато правят кариера, както и водят по-активен социален живот, работейки сред повече мъже, от които приемат „питейна“ култура. Допълнително тези жени в общия случай са израснали в семейства от средната класа и регулярно са виждали как техните родители употребяват алкохол, посочва още изданието.

Източник: insurance.bg | 7 04 2010 - 21:42
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 3722 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.