Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Искаме брак с европеец и японец за шеф

Румяна Милева

Всеки втори българин иска брак с европеец, шеф – японец, и съсед руснак. Това показва проучване на “Отворено общество”. 43 от сто от нашенците си мечтаят за жена или мъж от ЕС, като най-предпочитани са англичаните. Следващите са руснаците.

Анкетирани са 1144 човека над 18 г. от 24 етнически групи у нас, обясни социологът Алексей Пампоров. Следващите в класацията за предпочитан смесен брак са бесарабските българи, македонците и сърбите. Нежелани са виетнамци, албанци и роми. Най-малко обаче са мераклиите за брак с чернокож, или кюрд. Приблизително същата е класацията и за желан гост у дома.

Нашенци предпочитат да имат за съседи руснаци (50,2%) и англичани (47,2%), сочи проучването. Следващите в класацията са бесарабските българи, българите мохамедани, арменците, македонците, турците, сърбите и гърците (около 40 на сто).

Много малко нашенци са склонни на брак с японци. Доста повече обаче са готови да работят под ръководството на шеф от Страната на изгряващото слънце, изтъкна Пампоров.

Що се отнася до националните черти, запитаните са определили българите едновременно и като работливи, и като мързеливи. Завистта и бедността също са посочени като характерна черта на нашенците.

Сред негативните определения за ромите пък са “мръсни” и “крадливи”, за арменците – “скъперници”, евреите – “алчни” и “лихвари”, за албанците – “войнствени” и “отмъстителни”, гърците – “коварни” и “високомерни”, българите мохамедани – “затворени”, за турците – “фанатици”.

Източник: standartnews.com | 22 07 2009 - 08:00
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4195 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.