Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

Най-много бебета Тарзан и Зоро за 2006

Тарзан и Зоро са сред имената, които българите са избрали за децата си през тази година, показва справка на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване”.

Почитател на научнофантастичната литература пък е кръстил детето си Ихтиандър, като героя на Александър Беляев от книгата “Човекът-амфибия”. Имена на литературни герои носят и момченце, записано Хамлет, и момиченце Офелия.

Оказва се, че през 2006 г. в България са се родили две Клеопатри, но само един Цезар. Има и един Ромео, докато Жулиетите са 17.

Името на крал Артур носят двама, а друго дете е кръстено Ланселот, като един от рицарите на Кръглата маса в двора на краля. Руският военачалник Будьони също е станал неволен кръстник на българче. Кралица Мария-Антоанета е дала името си в побългарен вариант на момиченце, записано като Мара-Антоанета.

Много родители са използвали като именник гръцката митология. Може би с пожелание да бъде като богиня на любовта момиченце е получило името Афродита, момченце е кръстено на красивия бог на изкуствата Аполон, друго дете е съименник на бога на виното Дионис, а две деца се казват Галатея като нереидата /морска нимфа/, влюбена в смъртен. Момиченце пък ще носи името на любовницата на Ахил – Бризеида, а друго дете – на богинята на земята Гея.

Някои са предпочели имена от християнството. 38 деца са кръстени Исус, 4 – Христос, 12 – Мария-Магдалена. Едно момиченце пък ще носи името Дева-Мария.

Освен от религията, младите родители черпят вдъхновение от шоу бизнеса и световния елит. Две момченца с името Елвис, момиченце, наречено Мадона, и три деца, кръстени Мерилин, са записани тази година. 75 пък са съименичките на принцеса Даяна.

Източник: dariknews.net | 4 08 2006 - 02:32
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 5757 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.