Кариеристка

 

Нови статии
Какво е това женска работа? Съществува ли изобщо …   още»
Мъжете в Исландия и жените в Кипър са изложени на най-…   още»

Почивка

Karierist.com » Кариеристка » Почивка »

59 секунди променят живота

Човек може да промени живота си за 59 секунди като сподели в разговор, че отглежда жаба или като носи в портфейла си снимка на бебе. Това са част от съветите в новата книга на популярния британски психолог Ричард Уайзман от Университета в Хартфордшир, цитирани от в. “Дейли телеграф” и в. “Таймс”.

Книгата за самопомощ на д-р Уайзман е озаглавена “59 Seconds: Think a Little. Change a Lot”. В нея авторът на отпечатаната в България книга “Факторът Късмет” пресява доказателства от емпирични изследвания, публикувани в голям брой научни издания, и извлича полезни съвети, които могат да променят живота, съобщава БТА.

Книгата информира, че най-добрият начин да не изневерите на партньора/партньорката си е да носите негова/нейна снимка в портфейла си. Ако пък на видно място в портфейла ви има снимка на бебе, можете да бъдете сигурни, че ако си загубите портмонето, ще ви го върнат.

Най-добрият начин да постигнете нещо е като в непринуден разговор споменете, че домашният ви любимец е жаба. Потенциалните лъжци пък можете да отблъснете, ако затворите очи и ги помолите да изложат мислите си в имейл.

Ето и някои други съвети:

- Когато участвате във важно заседание, си осигурете бързо и лесно предимство, като седнете в центъра на групата.

- Ще се почувствате по-щастливи, ако се усмихнете престорено и задържите усмивката на лицето си 20 секунди.

- Най-сигурният начин да предизвикате симпатия у някого е не като му направите услуга, а като го накарате той да ви направи дребна услуга.

- За да ядете и пиете по-малко, използвайте високи и тесни чаши, поставете огледало в кухнята си и си водете дневник на
храненето.

- Трупайте опит и преживявания, а не вещи. Отидете на концерт, кино, необичайно място или екзотичен ресторант.

- За да поддържате жива и пълноценна връзката си, не забравяйте всяка отрицателна забележка да уравновесявате с 5 положителни.

- Пристъпвйте към “целенасочена” промяна като си намерите ново хоби, включите се в ново дружество, получите ново умение, започнете нов проект или се запознаете с нови хора.

Източник: standartnews.com | 20 07 2009 - 01:47
Към тази статия още няма коментари | Прочетена 4817 пъти
Още статии в тази рубрика


© 2006-2012 Евро Адвайзър ЕООД (Evro Adviser Ltd.) Общи условия Декларация за поверителност
All Rights Reserved. Всички права запазени. Съдържанието на тези страници е под защитата на Закона за авторското право. Условия за използване на информация от Портал Кариерист.